17. ledna 2016 zpět

Ohlédnutí za závodem Novoroční open 2016

15.1.2016 je dnem, kdy Open vlastně už začínal. Warm up párty, po dokončení příprav, probíhala v restauraci Sokolovna i za účasti lezců chystajících se na závod. Družný rozhovor, kytara, zpěv a nějaký ten lahodný mok nás celým večerem až do pozdních hodin provázel. Nedalo se nic dělat, a tak ráno v osm hodin sraz pořadatelů v sokolovně se nedal odložit, protože závodníci a jejich doprovod se už za chvíly začali trousit.



O půl desáté, když končila prezentace, už to v sokolovně pěkně vřelo. Nic nebránilo tedy tomu, aby v deset hodin mohl být závod zahájen představením cest. Na závodníky čekali tři kvalifikační cesty, které pro ně připravili stavěči Alberto, Prťka a Papouch. Muži byli rozděleni na dvě skupiny a k nim jedna skupina žen, takže se mohlo plynule lézt na všech cestách zároveň. Pěkně nám to dopoledne uteklo a před druhou bylo jasno o postupujících do finále. Na to se mohlo těšit 10 mužů a 6 žen. Přestavby cest na finále využila většina k pozdnímu obědu a relaxu před finále, které bylo plánováno po třetí hodině. Vše klaplo a ve tři hodiny bylo šest nejlepších žen a dívek v izolaci připraveno k prohlídce finálové cesty. Šestiminutová prohlídka toho co si na ně stavěči cest připravili a můžeme začít. Pomalu se sokolovna plní i diváky, a ti můžou sledovat, spolu s námi, skvělé výkony finalistek.





Zasloužený potlesk a povzbuzování si určitě zasloužili. Po dolezení je v izolaci, na naší nové bouldrové stěně, střída desítka nejlepších mužů a chlapců. Proč říkám chlapci a dívky? Protože vrcholných výkonů ve sportovní lezení dosahují už i ročníky 2000. Mládi vpřed, a tak to má být. Po krátké pauze, kterou si vynutila přestavba na finále mužů, začíná závěrečný a očekávaný blok lezení. Do finále po vylezení všech kvalifikačních cest postoupilo deset mužu na děleném prvním místě, a tudíž o umístění mohl rozhodnout jen jejich finálový pokus. Sokolovna se slušně zaplnila fanoušky lezení a začínáme. Hned první lezec, Tomas Sopala z Polska, okusil tvrdost podlahy, když se s ním otočil málo dotažený chyt. Naštěstí se nic nestalo a po dotažení chytu se hned chtěl zúčastnit svého finálového pokusu. Za to si vysloužil zasloužený potlesk. To byla asi jediná výrazná kaňka na celém závodě. Finále gradovalo a s každým dalším závodníkem se dolézalo dál a dál. Nakonec Tomáš Binter dolezl dva chyty od konce a celá sokolovna bouřila. Všichni předvedli skvělé výkony, za než jim děkujeme.





Všichni finalisti a finalistky si z vyhlášení vítězů odvažejí hodnotné ceny, které nám pro ně darovali sponzoři. Velký dík za podporu závodu si zaslouží: http://www.aix.cz/">AIX, http://www.hudy.cz/">HUDY, http://www.rafiki.cz/">RAFIKI, http://www.makak.cz/cz">MAKAK, http://redpointteam.cz/">REDPOINT, http://www.climbingtechnology.cz/">CT CLIMBING, http://www.singingrock.cz/">SINGING ROCK, http://www.saltic.cz/">SALTIK, http://www.directalpine.cz/">DIRECT ALPIN, http://www.beal.cz/">BEAL, http://www.camp.it/">CAMP, http://www.doldy.cz/">DOLDY, http://www.vango.co.uk/cs/">VANGO, http://www.manmat.cz/">MANMAT, http://nakladatelstvi-juko.cz/">JUKO, http://www.metolius.cz/">METOLIUS, http://www.restday.cz/cs/home-page-cz">RESTDAY, http://www.horosvaz.cz/">ČHS, T.J. SOKOL Police n. M., http://www.meu-police.cz/">Město Police n. M., http://www.viridium.cz/">VIRIDIUM, Koloniál Renata, Ovoce a zelenina Suchomel, http://www.kvicerovskapekarna.cz/">Kvíčerovská pekárna, BONATI a členové HKO.

Rádi jsme při loučení slyšeli od závodníků slova chvály a přání, aby jsme i nadále pro ně závody připravovali. Takže snad za rok při 26. ročníku AHÓÓJ.

Výsledky MUŽI
Výsledky ŽENY
autor: Tomáš Hornych |
upraveno: updater | 29.06.2020 16:03