4. listopadu 2020 17:00 zpět

Trénink pokračování

Nouzový stav je prodloužen do 20.11. a do té doby se nejspíše nesejdeme. Pokuste se doma cvičit a alespoň trochu se udržovat ve formě. Pokud jste s námi začali přítahy pod stolem a vydrželi jste, tak posílám varianty pro zpestření tréninků. Pokud jste si pořídili nebo máte hrazdu nebo posilovací desku, tak začněte cvičit na ní. Jinak využijte dál stůl nebo něco podobného.

1. Visy - jako základní cvik pro rozvoj síly prstů. Cvičte tři různě velké úchopy. Zjednodušeně řečeno na jeden, dva a tři články prstu Doba visu podle velikosti. Jeden článek do 10s, tři články do 15s. Cvičíme tři série, v každé jedna velikost úchopu. V sérii 6 visů s pauzou 2min. Mezi série 15 min na zotavenou. Pokud ani při šestém visu nemáte problém se udržet, tak přidejte závaží. V opačném případě zkraťte čas visu. Dbejte na aktivní postoj, tedy vis v začínajícím přítahu. Lopatky staženy k sobě a tělo zpevněno. Neviset jako pytel. 

2. Fixace - cvik na vytrvalost paží. Je to vlastně něco mezi přítahem a visem. Provedete přítah a zůstanete v horní poloze 10s. Opět 6x s pauzou 3min. To celé 3x s pauzou 15min. Na ztížení zase závaží. 

Tyto cviky zakombinujte do týdenního plánu mezi klasické přítahy. Kdo přechází na desku nebo hrazdu a máte potíže provést přítah, tak ulehčujte. Postavte si židli kousek před hrazdu a postavte se na ni jen jednou nohou (prsty na noze) a pomáhejte se si ní.

Nezapomeňte si vše zapisovat do deníčku, ať můžete sledovat svoje pokroky a dávat si výzvy do každého nového tréninku.

autor: Tomáš Hornych | 06.11.2020 18:12
upraveno: Martin Hruška | 06.11.2020 19:07