15. listopadu 2020 zpět

Potravinová sbírka

Byli jsme požádáni, zda by naši členové nevěnovali trvanlivé potraviny Potravinové bance HK. Postupujte podle výzvy.

Na den svatého Martina byla naplánovaná Svatomartinská jízda v Polici nad Metují. Ale vzhledem ke krizovým opatřením vlády kvůli pandemii Covid-19 jsme byli nuceni jízdu a celý doprovodný program zrušit.

Ale součástí akce byla i potravinová sbírka pro Potravinovou banku Hradec Králové z. s., kterou budeme realizovat ve dnech 2. – 15. listopadu 2020. Sbírku jsme naplánovali tak, aby byla v souladu se současnými a popřípadě i s následnými tvrdšími opatřeními.

Jistě jste zaznamenali v médiích, že letošní rok jsou potravinové banky ještě potřebnější než v předchozích letech. Potravinovým bankám dochází zásoby a nárůst samoživitelek a rodin s dětmi v hmotné nouzi roste i v našem kraji. Potravinové bance Hradec Králové z.s. (www.potravinovabankahk.cz) chybí hlavně potraviny s dlouhou expirací jako je rýže, těstoviny nebo konzervy. Tyto potraviny získává banka tradičně z potravinových sbírek, které jsou díky situaci v letošním roce v ohrožení. Potraviny, u nichž rychle končí životnost jako je maso, mléčné výrobky či cukrovinky získávají z řetězců, ale ty nejsou v současné situaci
aktivní a šetří.

Dovolte nám požádat Vás o pomoc. Zapojte se pod heslem „Přej a bude Ti přáno, dej a bude Ti dáno“ do potravinové sbírky pro Potravinovou banku Hradec Králové z.s. Připomeňme si odkaz sv. Martina, buďme laskaví, projevme soucit a podejme pomocnou ruku těm, kteří ji potřebují.

Jedná se o potravinovou sbírku pro samoživitelky a rodiny s dětmi v hmotné nouzi v našem kraji. Potraviny předáme Potravinové bance v Hradci Králové z.s.

Nejvíce jsou potřebné potraviny pro malé děti (dětské výživy ovocné i zeleninové příkrmy, dětské piškoty, sunar, kaše krupičky i jiné.) Vítány jsou další trvanlivé potraviny například: konzervy, rýže, těstoviny, marmelády, polévky nebo sušené a instantní potraviny.

Sběrné místo: černý box u vchodu do Muzea papírových modelů (Tyršova 341, Police nad
Metují).
Nad 15 ks nabízíme odvoz.

Termín:2. 11. -15. 11. 2020
každý den včetně víkendů od 8 do 12 hodin (v jiný čas prosíme o upozornění SMS zprávou)

Kontakt: Martina Frydrychová 737 583 144 nebo martina-frydrychova@seznam.cz
Potravinovou sbírku pořádá spolek Apeiron s podporou Města Police nad Metují a Muzea
papírových modelů.

autor: Martin Hruška | 01.11.2020 14:30
upraveno: Martin Hruška | 01.11.2020 14:31