5. května 2013 zpět

Skály otevřeny

Po několika dnech dešťů nás vítá polojasno a příjemná teplota. V 9:30 je na Ostaši u Malíka už celkem slušná účast. Vyčkáváme na opozdilce a pak tedy konečně vyrážíme do skal. 
sraz u Malíka
Předchozí počasí moc nadějí na vylezení nové věže nedává, ale po dorazení na místo všechno vypadá o moc líp. Prťka nám představuje novou věž a už se těšíme. Obcházíme kolem a hledáme směry pro výstupy. Nejdříve je potřeba zahájit sezónu. Axmánek otevírá skály a Prťka šampíčko.
otevírání skal
Nic už teď nebrání výstupu na dosud nevylezenou věž. Volíme cesty nejmenšího odporu. Z náhorní strany trverzem a stěnou, a z mezvěží komínem. Osazujeme slaňák a krabičku. To nejdůležitější vyvolává nejvíce dohadů. Tedy jak se budou věž a jednotlivé cesty jmenovat. Nakonec bude tedy věž nést název Honifík. 
Hore zdar
A jelikož podmínky nedovolovaly rozsáhlejší lezení, nezbývalo než zahájit volnou zábavu přesunem na základnu k Malíkovi. Vyrazili jsme někteří sice ještě se po nějakém suchém kousku skály poohlédnout, ale nemělo to smysl se namáhat. Pár pokusů na bouldrech a míříme za ostatními. Zábava vrcholí jak jinak než pívo, ženy, zpěv. 
volná zábava
Skály jsou otevřeny, teď už jen to počasí...
autor: Tomáš Hornych |
upraveno: updater | 29.06.2020 16:03