15. ledna 2019 zpět

Novoroční OPEN 2019

Stěna Horolezeckého klubu Ostaš v sobotu 12.1.2019 přivítala závodníky na 28. ročníku závodu v lezení na obtížnost Novoroční OPEN 2019. Nová závodní sezóna tak tedy již tradičně začíná právě v Polici nad Metují. Závod je součástí rankinku Českého poháru, což mu přidává na zájmu lezců. Proto i letos zde byly k vidění skvělé výkony.
Pavel Alberto Hrubý a Jiří Prťka Koutský pro závodníky připravili tři kvalifikační cesty. Kvalifikační dopoledne uteklo jako voda a do odpoledních finálových pokusů postupuje 10 mužů a 7 žen. V 15 hodin se už stěna plní diváky a ženy začínají své finálové pokusy. Už v kvalifikacích viditelná převaha lezkyň z HO Komorní výtah se ukázala naplno právě ve finále. Boje na stěně rozehřáli diváky na finále mužů. To po přestavbě cesty hned následovalo. I zde byl vidět výkonnostní rozdíl mezi místními a skutečnými závodníky. Lezci se postupně prokousávali finálovou cestou až nakonec Tomáš Binter a Jan Zíma se rozdělili na jediném chytu ve stropě stěny. Diváci museli být spokojeni z dramatického vyústění. I lezci byli spokojeni a hned po finále si někteří zkoušeli svoje neúspěšné kroky z finále.
Závěrečný ceremoniál ocenil prvních šest žen a mužů. Vítězství si z Police odváží Eliška Novotná a Tomáš Binter. Na druhém místě Natálie Tužová a Jan Zíma. Třetí místo si vybojovala Klára Hašková a Albert Musil.
Nezbývá než blahopřát vítězům a ostatním hodně štěstí v dalších závodech. Děkujeme také našim partnerům za pomoc a podporu závodu. Děkujeme ČHS, HUDY, AIX, REDPOINT, MANMAT, JUKO, MĚSTO POLICE NAD METUJÍ, SOKOL, RESTDAY, ZELENINA SUCHOMEL, BONATI a členům HKO.

Výsledky:
výsledky muži 2019
výsledky ženy 2019













autor: neznámý |
upraveno: updater | 29.06.2020 16:03