19. ledna 2020 zpět

Novoroční OPEN 2020

Tak a 29. ročník závodů v lezení na obtížnost v Polici nad Metují je minulostí. Kdo nepřijel, tak určitě prohloupil. Osvěčený tandem Prťka - Alberto, zkušenosti z minulých ročníků jsou zárukou kvalitního a pěkného lezení. Týden příprav, od mytí chytů, stavbu cest a příprav pro diváky a závodníky, se vyplatil a nezbývalo než to oslavit na již téměř  tradiční warm up párty. Letos jsme si zabydleli salónek v Hotelu Ostaš a připojila se spousta závodníků, kteří dorazli z daleka už v pátek, Při družném hovoru a při kytaře čas utíkal. V sobotu ráno pak mnozí litovali.
Každopádně vše běželo podle plánu a v 10 hodin předseda zahájil závody. Stavěči předvedli, že to jde a šlo se na to. Letos připravili 4 kvalifikační cesty a obtížnost trefili parádně. Startovní pole 42 závodníků se nám rozřadilo a už se vše připravovalo k finále. V 15 hodin šestice žen zahájila prohlídku tratě, která začala zprava traverzem, přes převisy do pětačtyřicítky, esíčkem přes tsunami do stopu a pak ještě asi osm metrů stropem. První místo vybojovala třetí z kvalifikace Hana Šikulová lezoucí za Prostějov, která ukrajila i pár metrů ze stropu. Na druhém místě Novotná Eliška a třetí její klubová lezkyně Tužová Natálie o mnoho nezaostaly. Obě z Komorního výtahu. Po úpravě cesty se mohlo zahájit finále mužů. Nezbytná prohlídka trati, která začínala zleva, traverzem pod stropem, přes něj do pětačtyřicítky a dál stejně jako holky. Jen s méně chyty. Diváky čekalo celkem 11 lezeckých představení, kdy nebylo jasné, kdo bude favorit. Všichni finalisti si totiž poradili se všemi kvalifikacemi. Nakonec nejvíce síly a lezeckého umění předvedl Tomáš Binter a odváží si z Police první místo. Jan Zíma a Ondřej Hašek předvedli vyrovnaný výkon, kdy oba spadli v kroku do stropu. Nakonec lezecký čas posunul na druhé místo Honzu Zímu a třetí je Ondra Hašek.
Všem lezcům gratulujeme k jejich výkonům a děkujeme za parádní lezeckou show. Kromě prvních bodů do letošního rankingu si ti nejlepší odvezli ceny od našich partnerů. Děkujeme https://www.hudy.cz/hudysport-hradec-kralove">
HUDY Hradec Králové, https://www.aix.cz/cs/">AIX, https://www.horosvaz.cz/">ČHS, http://redpointteam.cz/">Redpoint, http://www.makak.cz/cz">Makak, http://www.bluefly.cz/">Blue Fly, https://www.doldy.cz/">Doldy, https://www.manmat.cz/">ManMat, https://restday.cz/">Restday, https://www.policenm.cz/">Městu Police n. M., https://www.sokol.cz/jednota/662-t-j-sokol-police-nad-metuji">TJ Sokol Police n. M.

Výsledky Muži
Výsledky Ženy

sponzoři

Hana Šikulová

Tomáš Binter

diváci

vítězky

vítězové
autor: neznámý |
upraveno: updater | 29.06.2020 16:03