15. ledna 2023 zpět

Novoroční OPEN 2023

Druhý víkend v roce tradičně patří závodům v Polici nad Metují. Kromě jedné covidové pauzy 31 letá historie. Závod pořád žije díky entusiasmu členů HK Ostaš a zájmu lezců o závody. Týden příprav tedy vyústil 14. ledna v závod v lezení na obtížnost. Tento rok si cestu k nám našlo 25 mužů a 5 žen a je jen škoda, že svaz hodí trochu necitlivě soustředění na stejný termín a ubere nám možnost přivítat více závodníků.

Trio stavěčů, Prťka, Alberto a Sanka, připravili tři kvalifikace a dvě finálové cesty. V deset startujeme předlezením a už se jde na to. O půl druhé jsou jasný finalist. Díky malému počtu, tak holky to mají jasný a kluků jde dál osm. První čtyři se třemi topy. Akorát čas na oběd a přestavbu stěny na finále. Ve tři hodiny startují holky obhlídkou a sál se zatím slušně zaplnil diváky. V cestě se postupně prokousávají dál a dál a je jen škoda, že po kvaldě vedoucí Ježková dělá chybu při patování a padá mnohem dříve než by si přála. Pro prvenství si tedy dolezla Kateřina Zímová, druhé místo bere Míša Hornychová těsně před Markétou Sýkorovou. Po úpravě cesty pro chlapy pokračujeme ve čtyři prohlídkou. Cesta tentokrát není tak dlouhá jako jiné roky, přesto určitě lezcům prověří každý kousek těla. Stejně jako u holek se postupně každý lezec dostává dál. Nakonec nejdál dolézá Lukáš Uherec, dva kroky od topu. Za ním končí silák Jan Novák a třetí tradiční účastník Jan Zíma.

Nezbývá než pozvat finalisty k předání cen a pogratulovat jim ke skvělým výkonům. Poděkovat všem za účast, divákům za atmosféru, členům HK Ostaš za přípravu a samozřejmě sponzorům za podporu a ceny. Těmi jsou AIX, Makak, Singing rock, Hudy, Rafiki, Direct Alpin, Ocun, Doldy, BlueFly, ManMat, Redpoint, Město Police nad Metují, Sokol, Bonati.

Galerie fotek
autor: Tomáš Hornych | 15.01.2023 14:56
upraveno: Tomáš Hornych | 15.01.2023 15:46