11. června 2023 20:26 zpět

Street boulder naším pohledem

Závod v urban boulderingu? Proč to nezkusit. Vyrážím s Míšou a sebou bereme i mládežníky. Anežku a Terku se Stelou. Všichni jsme zvědavý co nás čeká a jak to bude vypadat. Naštěstí vpočasí vypadá dobře a na místě je nálada taky super. Registrujeme se, přebíráme mapu s bouldry a plánujeme taktiku. Velký čeká 9 bouldrů a malý 6. Jdu s Terkou a Stelou a  začínáme bouldrem na venkovní bouldrovce hned na startu a pak už míříme do ulic. Další bouldr na kamenný zdi, pak bouldr na cihlové zdi. Další na mostní pilíř. To byl výlez komínem a holkám to dalo pořádně zabrat. Vracíme se na zajímavou zeď ementál, kde už hokly podporují i maminky. Nakonec topujou, ale pár pokusů to stálo. Nakonec je čeká vis na velké kouly na čas. Tak to nám nešlo, ale nevadí. Holky parádně makaly a všechny bouldry topovaly. Anežka chodila s Míšou a postupovaly podobně. Jen na ně už čekaly těžší varianty. Stějně tak i pro mě byly chlapský bouldry taky trochu těžší. Na můj vkus mohly být bouldry trochu těžší. To, že jsem všechny topnul (až na kolečko na campusu) mi přijde divný. Ale co, byla to zábava a muselo se fakt makat. 

Holky se neztratily. Terka brala třetí místo a Stella hned za ní na čtvrtém. Celkem jich bylo 11, tak to bych označil za úspěch. Anežka si moc nevěřila. Přeci jen tam neměla všechno, ale nakonec z toho bylo skvělé druhé místo. Vyhrála parádní sedák XXl, tak bude muset trochu přibrat. Na výsledky dospělých se trochu čekalo, ale stálo to zato. Míša jde do finále ze třetího místa. Tam je čekaly tři bouldry. Jededn bylo ručkování po hračkách od Shybuj.cz , druhý trverz po římse kolem oken a výlez po řezkách a třetí přlez nekolka oken a závěrečný skok do druhého patra. Ručkování trochu přepískli a bylo nelezitelný i pro chlapy. Ostaní bouldry byly ale přesně akorát. Dost vyrovnaný závod nakonec nedopadl podle přání. Holky si přály, aby Míša doplnila medaile a brala zlato. To bylo blízko, když na ručkování měla zónu, na řezkách topovala na posledním spadla s topu. Stačilo to ale na další druhé místo.

Odvážíme tedy dvě druhá a třetí místo a taky plno vpomínek a zážitků. Někdy v budoucnu si to určitě rádi zase zopakujeme.

autor: Tomáš Hornych | 11.06.2023 20:27
upraveno: Tomáš Hornych | 11.06.2023 21:16