16. listopadu 2009 zpět

Závody Černožice

První měření sil se konalo v jeskyni v Černožicích v rámci 4.ročníku Sewer outdoor bálu. To, že to budou místní sranda závody se změnilo hned po příchodu do jeskyně. Ostřílený závodníci jako Dalibor Muráň a Petr Havrda byli zárukou vyšší úrovně.

Časový harmonogram byl spíše orientační, takže před jedenáctou se začlo bojovat v kvalifikačních cestách. Nejdříve holky a pak muži. Kvalifikace naštěstí byli postaveny tak, aby si zalezli opravdu všichni. Výsledkem byl postup pěti holek a deseti mužů.

O půl třetí nastoupily holky do izolace, aby následně mohli zahájit finálové pokusy. Terezka si vylosovala opět první místo. Bohužel ne celkově. Pěkně vylezla přes půlku cesty k těžkýmu místu, kde se oddělovalo zrno od plev. Natažený šlachy už nedovolili více a tak z toho bylo konečný pátý místo. Po finále žen jsme nastoupili do všeobecně milované izolace mi. Já jako čtvrtý, Lumír sedmý a Dany si poseděl skoro až do konce a čekání se tentokrát vyplatilo.


Dany si poseděl skoro až do konce a čekání se tentokrát vyplatilo.

Zatímco mě a Lumíra vyřadilo extrémní místo na hraně stropové vlny, Dany ho elegantně přeskočil za bouření diváků.


Stropem po malých přešel na trojúhelník a schylovalo se k senzaci.


Přešah z mísy už ale nevyšel, stačilo to na skvělé druhé místo.

Jediný Dalibor udělal ještě dva chyty navíc. Trošku nás dostalo, že předávání cen bude až v sedm ( asi za dvě hodiny). Naštěstí bouldrovka čas zabila a večer Dany převzal zaslouženou cenu – sedák firmy Ocún dle vlastního výběru.


Cesta domů byla plná plánů na další závody. Takže těšme se.

T.H.
autor: Tomáš Hornych |
upraveno: updater | 29.06.2020 16:03